مهمترین سرمایه هر سازمان نیروی انسانی آن سازمان میباشد؛ به همین جهت کیفیت و توانمندی نیروی انسانی سبب کارکرد مطلوب هر سازمان بوده و سازمانی توانا ایجاد میکند و از هدر رفتن نیرو و انرژی جلوگیری مینماید. در همین راستا از وظایف مهم مدیران آموزشی، ایجاد انگیزه در کارکنان و معلمان است. باتوجه به اهمیت انگیزش و تاثیر آن بر جنبههای فردی و اجتماعی، مدیران آموزشی میبایست تا انجا که امکان دارد فرصتهای آموزشی و اطلاعاتی مناسب برای ارتقا معلمان فراهم نمایند. با توجه به اهمیت انگیزش بهتر است عوامل انگیزشی نیروی انسانی مورد بررسی قرار گرفته تا کارکنان با اشتیاق به کار خود ادامه دهند.
برای افزایش رضایت شغلی لازم است که عوامل موثر در ایجاد افزایش انگیزش شغلی کارکنان شناسایی شود و این امر میتواند تحقق اهداف سازمان و ایجاد محیطی پر شور برای فعالیت باشد. یک سازمان سالم و پویا با کارکنان سالم از جهت روحی و جسمی مهیا میشود (بهادری و همکاران، 1391). مرادی و عزیزی (1398) بر توانمندسازی مدیران بعنوان راهکاری برای افزایش انگیزه معلمان در حیطههای مختلف از جمله خودشکوفایی تاکید کردند که در نتیجه به بهبود بهرهوری منجر میشود.
پرسشنامه انگیزه کاری معلمان توسط آقاجری (1375) تهیه و اعتبار سنجی شده که شامل 20 سوال 5 گزینهای با گزینههای (5=کاملا موافقم تا 1=کاملا مخالفم) است. این مقیاس فاقد نمره معکوس است و نمرهگذاری همه سوالات به یک شکل است.
این پرسشنامه برای معلمان، دبیران و در کل افرادی که برای یک سازمان فعالیت میکنند کاربرد داشته و میتواند برای سنجش انگیزه کاری مورد استفاده قرار گیرد. از آنجا که این پرسشنامه برای فرهنگ ایرانی ساخته شده میتواند ابزار قابل اعتمادی نسبت به سایر پرسشنامهها برای این سازه در افراد ایرانی باشد، با این حال نبود تحقیقات و مقالات کافی با استفاده از این پرسشنامه، از جمله ضعف این مقیاس است.